Ervaringsverhalen

Wie zijn de vrijwilligers van Eindhoven? Wat voor werk doen ze? Wat zijn hun drijfveren? Wat levert het hen en anderen op? Lees hun verhalen en laat je inspireren. 

Vrijwilligerswerk is geluk

Van vrijwilligerswerk wordt je gelukkig!
Luister naar de verhalen van deze vrijwilligers.

Een jaar geleden ben ik begonnen als maatje bij Humanitas Jeugdsupport

Ik heb de opleiding jeugdzorg afgerond en vind met name de doelgroep jongvolwassenen heel erg uitdagend. Vanuit mijn vakgebied en levenservaring weet ik dat het soms fijn kan zijn om een ‘’maatje’’ te hebben. Niet alleen voor gezelschap of om problemen te bespreken maar ook om leuke activiteiten te ondernemen. 
Lees meer

Mentorschap Zuid Oost Brabant biedt vrijwilligerswerk met diepgang

Vol enthousiasme vertelt Monique over haar mentorschap.  Als lid van de PR groep van haar organisatie Mentorschap Zuid Oost Brabant wil ze graag haar verhaal doen met het doel om meer mentoren te werven.
Lees meer

Vandaag spreek ik Mariëtta Bijl

Haar vrijwilligerswerk doet ze vanuit huis achter haar laptop. Mariëtta: “Ik ben Dutch Friend voor internationals die Nederlands leren.”
Lees verder

Vrijwilligerswerk in een familiaire omgeving

Werken bij Glorieuxpark is als werken bij je familie. Bewoners, vrijwilligers en directe collega’s; iedereen is oprecht geïnteresseerd in je.  Door het kleinschalige karakter van ons woonzorgcentrum, is er die aandacht. Het is gewoon als thuiskomen”.
Lees meer

Vriendelijkheid is heel belangrijk!

Clara werkt al ruim 5 jaar met veel plezier bij De Witte Raaf als planner. Clara: “Ik ben 2 dagdelen per week het aanspreekpunt voor leden, chauffeurs en bijrijders. Als eerste aanspreekpunt is vriendelijkheid erg belangrijk.
Lees meer

100 mensen per jaar gelukkig maken

Dat is het volgende doel, zegt een enthousiast vertellende Ron. De Living City is de plek waar dit mogelijk gemaakt wordt.
Maar hoe maak je een mens gelukkig? Of is het zo dat de mens zichzelf gelukkig kan maken?
Ron en Etiën geven het antwoord.

'Mijn maatje is als een vriend voor mij’

Door het maatjesproject Humanitas Jeugdsupport in Eindhoven leerde Jawid zijn maatje Martin (29) kennen. “We ondersteunen jongeren die in hun nog jonge leven al veel hebben meegemaakt”, vertelt coördinator Pieter Driessen, “Een aantal jaren geleden zijn we begonnen om ook maatjes te koppelen aan jonge vluchtelingen. Jaarlijks koppelen we tien jonge vluchtelingen aan een passend maatje.”
Lees meer

Sjef werkt al jaren als vrijwilliger bij De Witte Raaf

Hij vertelt dat hij na zijn pensioen op zoek was naar een zinvolle dagbesteding.  Een kennis attendeerde hem op De Witte Raaf. 
Lees meer

‘Werken bij Wijkcentrum de Dommel, voelt als een warm bad’.

Zo steekt Christine van wal. ’De manier waarop ik drie jaar geleden ontvangen werd, voelde zo goed dat ik meteen enthousiast was’.

Christine is een creatief mens. Ze knutselt, mozaiekt en frutselt heel wat af. Iemand van haar vorige werk als overblijfmoeder vroeg haar of ze haar creativiteit hier niet in zou willen zetten.
Lees meer

We know a lot of expat partners can feel lonely in a new country. Not Kate, she volunteers!

Meet Kate, she recruits and manages volunteers for Manifestations 2018, a free exhibit occurring during Dutch Design Week. She has also volunteered at Stadsakkers and has an interview to volunteer at Vitalis. A very active lady from the United States who moved to Eindhoven 11 months ago for her husband’s work at Philips.
Lees meer

Harry was verslaafd en nu vrijwilliger bij Novadic-Kentron

Het project ‘Samen Herstellen’ is de plek waar Harry werkt. 
Te midden in deze grote instelling voor verslavingszorg met vele teams is Samen Herstellen een project dat gedraaid wordt door ervaringsdeskundigen.
Lees meer

Werken voor de Rotaract is naast gezellig en goed-doen ook leerzaam

Rotaract is een vereniging die lang geleden ontstaan is en tevens het jongere broertje van de zogenaamde Rotary Club. Jonger, omdat deze club bedoeld is voor mensen tussen de 18 en 35 jaar.
Lees meer

In gesprek met Jan Vlaanderen

Ik ben een geboren Amsterdammer, al lang in Eindhoven, en ging na een leuke loopbaan met pensioen. Ik verveelde me niet, ik heb een fijne familie, maar er ontbrak iets. Toen kwam ik in contact met Tom van Campen, die gegrepen was door het probleem van de eenzaamheid onder ouderen.
Lees meer

 

“Een tweede leven voor Speelgoed”

José van de Ven (63) is een van de vrijwilligers bij de Stichting Speelcadeau.
Speelcadeau verstrekt opgeknapt (gebruikt) speelgoed aan kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. Kinderen die in aanmerking komen mogen, met een verwijsbrief, twee keer per jaar iets uitzoeken in de winkel van Stichting Speelcadeau.
Lees meer

Een jaar een maatje zijn voor Stijn heeft voor mij ook mijn ogen geopend

Natalie Meyer (35) is een van de 450 vrijwilligers bij Humanitas Eindhoven. Ze was maatje van Stijn (18) bij Jeugdsupport, één van de activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘Opgroeien’.
Lees meer

Vrijwilligerswerk helpt je echt verder

Patricia (25) studeerde een aantal jaren geleden aan de HBO opleiding International business and languages en ontdekte gaandeweg haar studie dat haar hart toch ergens anders lag. 
Onder andere vrijwilligerswerk heeft haar gebracht naar de studie en stage waar ze nu met veel plezier mee bezig is.
Lees meer