Vrijwilligerswerk

Wat is vrijwilligerswerk? Waarom zou ik vrijwilligerswerk doen? Past het wel in mijn drukke leven? Lees vooral verder.

Wat is vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is werk dat je onbetaald en onverplicht doet. De organisatie waar je je voor inzet dient een algemeen of maatschappelijk belang, heeft geen winstoogmerk en komt niet in de plaats van een betaalde baan. 

Waarom zou je vrijwilligerswerk doen?

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen om iets voor anderen of voor de samenleving te betekenen. Het is ook leuk voor jezelf omdat je nieuwe mensen leert kennen, je iets nieuws kunt leren, je je talenten kunt ontwikkelen, je zinvol en actief blijft en je jouw kennis en kunde in kunt zetten.

Soorten vrijwilligerswerk

Er is vrijwilligerswerk in alle soorten en maten. Van één dagje vrijwilligerswerk tot de hele week bezig zijn; van één klus tot meerdere klussen tegelijk; van eenvoudig tot moeilijk; van vrijwilligerswerk voor jezelf tot vrijwilligerswerk met al je collega's en vrienden.

Wat past bij jou?

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen, maar heb je nog geen idee wat jij leuk vindt download dan deze handige tool en ontdek stap voor stap wat je voorkeuren zijn.

Tips

Op de app Jijdoet040  of onze vacaturebank vind je de leukste vacatures. 
Zie je een leuke vacature, maar twijfel je nog? Bel de organisatie even voor meer informatie. De contactgegevens staan bij de vacature. Je kunt ook altijd eerst een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek.

Maak goede afspraken

Er is heel veel mogelijk, jouw voorkeuren kun je aangeven. Maak daar met de organisatie waar je voor werkt goede afspraken over.