Nieuws

Lees hier de laatste nieuwsberichten van, voor en over vrijwillige inzet in Eindhoven

 

Vrijwilligers in beeld

Waarom is vrijwilligerswerk belangrijk? En wat levert het je op? 4 vrijwilligers vertellen over hun vrijwilligerswerk. Bekijk hier de verhalen van:

  • Voetbaltrainer Jeremy
  • Jeannique bij Oma's Soep
  • Paul en Julie in het Prehistorisch Dorp
  • Troep Trooper Gina

Workshops voor vrijwilligers in Eindhoven

Als vrijwilliger zet jij je in voor een ander. Het doen van vrijwilligerswerk levert je ook veel op, een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten, blije gezichten en persoonlijke ontwikkeling. Soms wil je als vrijwilliger je kennis vergroten; om je vrijwilligerswerk (nog) beter uit te kunnen voeren of voor je persoonlijke ontwikkeling.  Grijp nu je kans! Namens de gemeente Eindhoven hebben we een aantal leuke workshops georganiseerd waar jij als vrijwilliger aan deel kunt nemen. Lees meer
 

Maximale vrijwilligersvergoeding blijft 1.800 euro per jaar in 2022

De maximale vrijwilligersvergoeding werd verhoogd in 2021 maar blijft in 2022 hetzelfde: een bedrag van 1.800 euro per jaar.
Dit is te lezen in het document regels voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

Dit betekent dat vrijwilligers maximaal €180,- per maand aan vergoeding mogen krijgen en dat dit op jaarbasis niet boven de €1800,- mag uitkomen. Dit is niet per organisatie waar je een bijdrage levert, maar per persoon. Let dus goed op als je bij meerdere organisaties een vrijwilligersvergoeding krijgt. Boven deze bedragen, moet je dus belasting betalen over je vrijwilligersvergoeding, dan wordt het als inkomen gezien.

Ontvang je een uitkering? Bespreek dan met de uitkerende instantie wat de gevolgen voor je uitkering zijn.

La Fuente doet goed, zonder dat het moet. Met Jijdoet040 natuurlijk!

Job Smeltzer, beter bekend als DJ La Fuente, zorgde voor een goede start op de eerste dag dat de app Jijdoet040 live was! Je kon het allemaal live volgen op Instagram en facebook, maar we laten je graag ook hier even weten hoe die vliegende start ging.
Lees meer

Passe-partout 2022

 Vrijwilligers zijn goud waard voor de samenleving. De gemeente Eindhoven wil ze graag extra bedanken voor hun inzet.

Ook in 2022 kan iedereen die zich vrijwillig inzet in Eindhoven gebruik maken van het voordelig zwempasse-partout.
Lees meer