Nieuws

Lees hier de laatste nieuwsberichten van, voor en over vrijwillige inzet in Eindhoven

 

De onbelaste vrijwilligersvergoeding is verhoogd naar €1800,- per jaar in 2021

Vanaf 1 januari 2021 is de belastingvrije maximale vrijwilligersvergoeding €1800,- per jaar en 180,- per maand. Dit is te lezen in Belangrijkste wijzigingen belastingen 2021.

Dit betekent dat vrijwilligers maximaal €180,- per maand aan vergoeding mogen krijgen en dat dit op jaarbasis niet boven de €1800,- mag uitkomen. Dit is niet per organisatie waar je een bijdrage levert, maar per persoon. Let dus goed op als je bij meerdere organisaties een vrijwilligersvergoeding krijgt. Boven deze bedragen, moet je dus belasting betalen over je vrijwilligersvergoeding, dan wordt het als inkomen gezien.

Ontvang je een uitkering? Bespreek dan met de uitkerende instantie wat de gevolgen voor je uitkering zijn.

Passe-partout 2021

 Vrijwilligers zijn goud waard voor de samenleving. De gemeente Eindhoven wil ze graag extra bedanken voor hun inzet.

Ook in 2021 kan iedereen die zich vrijwillig inzet in Eindhoven gebruik maken van het voordelig zwempasse-partout.
Lees meer

La Fuente doet goed, zonder dat het moet. Met Jijdoet040 natuurlijk!

Job Smeltzer, beter bekend als DJ La Fuente, zorgde voor een goede start op de eerste dag dat de app Jijdoet040 live was! Je kon het allemaal live volgen op Instagram en facebook, maar we laten je graag ook hier even weten hoe die vliegende start ging.
Lees meer

Lancering vrijwilligersapp Jijdoet040

Eindhoven Doet geeft de stad op 7 december, op de nationale dag van de vrijwilliger, een nieuwe app cadeau: Jijdoet040. Met de app Jijdoet040 check je snel alle vrijwilligersklussen in je buurt. 
Lees meer