Het vrijwilligersverhaal van Khaldoen

Ziet vrijwilligerswerk in Syrië er hetzelfde uit als in Nederland? Wie kan dat beter uitleggen dan Khaldoun, die in beide landen woonde en vrijwilligerswerk deed. Hij gaf Engelse les in Syrië en in Eindhoven begon hij dus ook al snel met vrijwilligerswerk toen hij in Nederland kwam. Ook al woont hij nog niet zo lang in Eindhoven, hij is al een Eindhovenaar in hart en nieren, of zoals hij zelf zegt: “Onze stad verdient het beste van onszelf!”

02-03-2021

Op de weg naar mijn passie!

Van Damascus de jasmijn stad, naar de lichtstad Eindhoven: een nieuw vrijwilligersverhaal is geboren.

Ik ben opgegroeid in een gezin met vier kinderen. Ik was de tweede, twee broers, één zus en vader en moeder: een gezellig gezin uit Damascus. Vanaf mijn kindertijd houd ik ervan om mensen te helpen, maar de situatie met betrekking tot vrijwilligerswerk is in Syrië heel anders dan in Nederland. In Nederland is vrijwilligerswerk gestructureerd, anders dan in Syrië. Hier in Nederland zijn veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, maar in Syrië veel minder.

Mijn eerste vrijwilligerswerk was werken als docent Engels in de omgeving van Damascus. Ik herinner mij nog steeds hoe veel plezier ik had met de studenten. Ik heb de kinderen geleerd hoe ze door lekker films te kijken met ondertiteling, het Engels kunnen oefenen. Na de Syrische revolutie was alles veranderd! Daardoor hadden veel mensen hulp nodig en Vrijwilligerswerk werd het belangrijkste! Het was echt gevaarlijk om dit werk te doen, maar voor mij was het een prioriteit.

Lees het hele verhaal

bibliotheek 1 (002)