Etienne Baghuis is vrijwilliger bij Rotaract Eindhoven.

Werken voor de Rotaract is naast gezellig en goed-doen ook leerzaam

Rotaract is een vereniging die lang geleden ontstaan is en tevens het jongere broertje van de zogenaamde Rotary Club. Jonger, omdat deze club bedoeld is voor mensen tussen de 18 en 35 jaar.

22-11-2018 / Etienne Baghuis                         
                                                                                                                                                                      

Het doel van de Rotaract is om gezamenlijk activiteiten te organiseren om de medemens een leuke dag te bezorgen.

“We zijn met elf mensen in de vereniging, een kleine club mensen die graag de handen uit de mouwen steekt voor een ander. Een voorbeeld is een recente: Rotaryclub Veldhoven had een avond georganiseerd waarbij ze ouderen meenamen in de auto om de lichtjesroute te rijden. Wij hebben onze Veldhovense variant geholpen en ik was één van de chauffeurs. Het was een prachtige avond!”

Wat kost het je nou aan tijd als je je eenmaal aangesloten hebt bij Rotaract Eindhoven? 

“Het hangt helemaal van jezelf af natuurlijk. Als er een activiteit bedacht is, ontstaat er een project met een bijbehorende commissie.  Iedereen mag daar wel of niet in gaan zitten”
“Gemiddeld ben je zo’n 2 uur per week kwijt aan de Rotaract. Naast de activiteiten is er eens in de 14 dagen een bijeenkomst van twee uur. Daarnaast worden er clubdagen georganiseerd. Het gaat er bij ons om iets kunnen betekenen voor de medemens maar ook om de gezelligheid”, aldus Etienne.

"Ik zorg graag voor een klein beetje geluk bij een ander"

Wie is Etienne Baghuis? 

Etienne komt uit het Limburgse Grubbenvorst en is gaan studeren op de universiteit van Tilburg. Daar studeerde hij tot 2016 econometrie. Een moeilijk woord voor een combinatie van economie en wiskunde. Voor zijn afstuderen toog hij voor zes maanden naar Kopenhagen om computer science te studeren. Na dat halfjaar studeerde Etienne af in Den Bosch, bij een bedrijf waar hij na het behalen van zijn diploma is blijven werken.

 

rotaract 1

“Mijn vriendin is voor haar studie in Eindhoven komen wonen. Zij is nu voor een poosje naar Dublin en zodoende ben ik nu ‘alleen’. Het is erg fijn dat ik bij de Rotaract mijn dingen kan doen. Het heeft me opgeleverd dat ik nieuwe mensen heb leren kennen en iets kan opbouwen hier in Eindhoven. Hoe leuk de stad ook is, ik ben toch een nieuwkomer en vrijwilligerswerk maakt dat ik me nog beter thuis voel”. 

Etienne is via Eindhoven Doet bij de Rotaract gekomen. Hij begon er ongeveer een jaar geleden als lid van de vereniging en sinds kort is hij er de voorzitter van.

Werken voor de Rotaract is naast gezellig en goed-doen ook leerzaam want je leert onder andere projecten te leiden in de vorm van activiteiten organiseren.

Een mooie herinnering heeft hij over afgelopen Koningsdag: “deze dag hadden we op de rommelmarkt een stand waar kinderen voor een klein bedrag spelletjes konden doen, ter inzameling voor een goed doel. Deze middag was één bak gezelligheid en we hebben enorm genoten met de kinderen”.

Wat is de belangrijkste reden dat je actief bent geworden voor Rotaract? 

“Ik heb het heel goed, een ander heeft het minder. Ik vindt dat ik mijn steentje mag bijdragen aan dat kleine beetje extra geluk van een ander. Op mijn veertiende was ik in Afrika. Daar heb ik geleerd dat wij het hier allen een goed leven leiden. En dat wij iets kleins, héél kleins best wat meer mogen waarderen.

Die Afrika-reis heeft me aan het denken gezet. De gedachte ‘niet kijken naar wat je niet hebt maar kijken naar wat je wel hebt, neem ik mee naar deze club”.

Rotaract Eindhoven is te vinden op www.rotaracteindhoven.nl én op Facebook.

Interesse om je in te zetten voor de Rotaract? Direct contact maak je via: rotaract.eindhoven@gmail.com

Overzicht ervaringsverhalen