Christine Tops over wijkcentrum de Dommel

‘Werken bij Wijkcentrum de Dommel, voelt als een warm bad’.

Zo steekt Christine van wal. ’De manier waarop ik drie jaar geleden ontvangen werd, voelde zo goed dat ik meteen enthousiast was’.

Christine is een creatief mens. Ze knutselt, mozaiëkt en frutselt heel wat af. Iemand van haar vorige werk als overblijfmoeder vroeg haar of ze haar creativiteit hier niet in zou willen zetten.

18-01-2019 / Nills Bouman

Zo gezegd én gedaan. Christine werd vrijwilliger. Inmiddels doet ze van alles binnen de Dommel. Iedere donderdagmiddag leidt ze een mozaïekclub. Verder zit ze in de programmaraad, helpt ze mee bij het maandelijkse kienen en beheert ze de Facebookpagina. Daar bovenop springt ze bij drukte en waar nodig bij. Al met al is Christine behoorlijk actief.

Je kunt het overigens zo druk maken als je zelf wil. Wil je je hier inzetten en kun je alleen op een dinsdagmiddag? Dan is dat ook geen probleem. Er is altijd wel iets te doen en vrijwilligers zijn nodig bij de diverse activiteiten.

Neem maar eens een kijkje op de facebookpagina om te zien wat er allemaal gebeurt.

Het programma is zo breed dat het teveel is om hier allemaal op te noemen. Zomaar een greep uit het aanbod:  van Spaanse les tot een schilderclub en van glas in lood tot een baby-en peutercafé.

Christine3a
"Het is gewoon hartstikke mooi als mensen uit de wijk hier komen’. ‘Even weg uit de dagelijkse sleur of uit de eenzaamheid"

Waarom vrijwilligerswerk bij de Dommel?

Christine vertelt over een vaste groep mensen op woensdagochtend die bij de open inloop koffie  komen drinken. ‘Deze mensen zoeken elkaar bewust wekelijks op en dat is hartstikke mooi om te zien’.

‘De mensen hier zijn erg warm en de sfeer is altijd goed. Vanaf het begin voelde ik mij hier welkom en dat maakt het zo fijn om hier te werken’, zo vervolgd Christine haar betoog.

Vol enthousiasme vertelt Christine een verhaal over een dame die op een dag binnenkwam. De dame kreeg complimenten over haar jas. De Poolse vertelde dat ze deze zelf had gemaakt.

‘Wauw, wat leuk’, zei Christine.  ‘Wij zoeken nog iemand die naailes wil komen geven’. De ogen van de vrouw begonnen te fonkelen. ‘Ze heeft het een en ander voorbereid en vorige week is ze gestart met haar allereerste naailes’

Bij dit wijkcentrum werken betekent dan ook dat je jezelf ontplooien kunt. Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Naast bijvoorbeeld het mozaïeken of naaien zelf zijn vrijwilligers ook bezig hun deelnemers iets te leren en ze te begeleiden. Dat maakt het extra mooi om te doen.

Christine Top2

Nog even kort over Christine zelf.

Christine Tops is getrouwd, moeder van twee dochters en een echte Eindhovense. Zo gaat ze regelmatig met de camera op pad om foto’s te maken van Eindhoven. Ze beheert namelijk de facebookpagina ‘Je bent een echte Eindhovenaar als’.

Verder is ze mantelzorger op een afdeling voor dementerenden en is ze actief bij PSV carnaval. Een bezige bij dus die niet houdt van stilzitten.

Wil jij ook minder stilzitten en lijkt het je iets om te werken bij Wijkcentrum de Dommel? Heb je iets met mensen?  Bel dan naar 040 251 3813. De mogelijkheden voor vrijwilligers zijn groot.

Overzicht ervaringsverhalen