Bij Archipel gevonden wat bij mij past

Vrijwilligerswerk helpt je echt verder.

Patricia (25) studeerde een aantal jaren geleden aan de HBO opleiding International business and languages en ontdekte gaandeweg haar studie dat haar hart toch ergens anders lag. Onder andere vrijwilligerswerk heeft haar gebracht naar de studie en stage waar ze nu met veel plezier mee bezig is.

11-04-2018 / Patricia
                                                                                                                                                                                                                     

Ik vind het heel fijn en belangrijk om iets te kunnen betekenen voor andere mensen en ze verder te helpen in hun proces. Omdat ik dit aspect bijna niet terugvond in mijn studie ben ik gestopt met deze opleiding.
Er brak een periode aan waarin ik ben gaan onderzoeken wat wel bij mij past, waar ik mijn passie en talent in kwijt kan en waar ik voldoening in vind.
Dit viel samen met wat andere persoonlijke uitdagingen waardoor dat best een moeilijke tijd is geweest, er kwamen een hoop dingen stil te liggen.
Omdat ik heel graag weer wat wilde betekenen voor een ander, nieuwe contacten op wilde doen, behoefte had aan structuur en uit wilde zoeken wat bij mij paste heb ik contact opgenomen met Eindhoven Doet (toen nog Vrijwilligerspunt). Zij zijn samen met mij gaan kijken naar de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk. Zodoende heb ik bij een paar organisaties als vrijwilligster gewerkt en kunnen proeven van diverse soorten vrijwilligerswerk”

"Als ik de stap naar vrijwilligerswerk niet genomen had dan was ik niet zo ver gekomen"

“Werken met dementerende mensen; Je krijgt er veel liefde voor terug!”

Archipel Passaat is de organisatie waar ik 2.5 jaar als vrijwilliger werkzaam ben geweest. Archipel is een grote organisatie met meerdere verzorgingstehuizen waar ouderen verblijven die niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen.
Met veel plezier begeleide ik diverse individuele en groepsactiviteiten met de bewoners. Die afwisseling en diversiteit vond ik erg leuk. 
Het is heel dankbaar werk, ik kreeg veel liefde terug van de, veelal dementerende, bewoners. Het samenwerken met mijn collega's was ook erg positief, het zijn fijne, warme mensen, dat deed mij goed, ik vond een goede aansluiting bij Archipel.

Archipel

Ik heb weer meer rollen in het leven

“Vrijwilligerswerk heeft veel bijgedragen aan mijn zelfvertrouwen, groei, en structuur én ik heb weer meer rollen in het leven, dat voelt goed! Vrijwilligerswerk helpt je echt verder. Als ik de stap naar vrijwilligerswerk niet genomen had dan was ik niet zo ver gekomen. 
Inmiddels studeer ik HBO Social studies. Ik ben nog werkzaam bij Archipel Passaat, niet meer als vrijwilliger, maar als stagiaire in de functie dagbestedingscoach.
Tijdens mijn vrijwilligerswerk bij Archipel heb ik ontdekt dat ik het heel leuk vind om met ouderen te werken.”

Er wordt met je meegedacht

“Zowel Archipel als Eindhoven Doet hebben mij goed geholpen tijdens mijn vrijwilligerswerktraject en stage. Ik ben gedurende mijn traject regelmatig binnengelopen bij Eindhoven Doet. Het is laagdrempelig om binnen te lopen en je wordt goed te woord gestaan”

Wil je ook graag werken met ouderen?

Lijkt het jou ook leuk om met ouderen te werken en wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij Archipel?
Neem contact op via 040-2654800 of hrm@archipelzorggroep.nl

Overzicht ervaringsverhalen