Mentorschap Zuid Oost Brabant biedt vrijwilligerswerk met diepgang

Mentorschap Zuid Oost Brabant

Vol enthousiasme vertelt Monique over haar mentorschap.  Als lid van de PR groep van haar organisatie Mentorschap Zuid Oost Brabant wil ze graag haar verhaal doen met het doel om meer mentoren te werven.

14-09-2020 / Sandra Leemans

Monique straalt. Naast haar werk als ZZP verpleegkundige is ze vrijwilligster bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven en is ze nu sinds ruim een jaar ook nog eens mentor. Mentorschap is vrijwilligerswerk waarin je al je kwaliteiten kwijt kan. Dat maakt Monique zichtbaar blij.

IMG_9815monique (002)

Het mooie aan mentorschap is dat je naast iemand staat en niet tegenover iemand. Je bent geen deel van een organisatie die allerlei eisen stelt. Zonder oordeel zet je je in voor de belangen van je cliënt. Je kunt ontzettend veel betekenen voor jouw cliënt.  Vanuit de organisatie wordt een basiscursus gegeven en het mentorschap officieel via de Rechtbank wordt geregeld sta je stevig in je gesprekken met alle organisaties waar je mee te maken krijgt.

Cliënten die mentorschap krijgen kunnen, door zeer uiteenlopende omstandigheden, niet voor zichzelf opkomen en hebben vaak ook geen mensen om zich heen die in voldoende mate voor hun kunnen opkomen.

Het fijne is dat Mentorschap Zuid Oost Brabant heel zorgvuldig te werk gaat bij het zoeken van de juiste cliënt bij de juiste mentor. Ik werd gekoppeld aan een cliënt die in eerste instantie helemaal geen hulp wilde vertelt Monique. Maar ik was de eerste, na vele jaren dat deze cliënt er alleen voor stond, die hij vertrouwde. Ik heb gesprekken met o.a. Justitie, zorgaanbieders,  bewindvoerder en gemeente.  Alle aspecten van het leven en de maatschappij komen in het mentorschap tezamen.

Kijk op de website www.mentorschapzobrabant.nl voor meer informatie.

Overzicht ervaringsverhalen