Een jaar geleden ben ik begonnen als maatje bij Humanitas Jeugdsupport.

Humanitas Jeugdsupport

Ik heb de opleiding jeugdzorg afgerond en vind met name de doelgroep jongvolwassenen heel erg uitdagend. Vanuit mijn vakgebied en levenservaring weet ik dat het soms fijn kan zijn om een ‘’maatje’’ te hebben. Niet alleen voor gezelschap of om problemen te bespreken maar ook om leuke activiteiten te ondernemen. 

15-09-2020 / Iris

Ik ben gekoppeld aan Melissa. 
We delen dezelfde interesses voor mode, sport en vinden het leuk om sociale activiteiten te ondernemen met vrienden. 
Dit is ook waar Humanitas de koppels op matcht. 
De eerste keer heb ik Melissa ontmoet bij haar op de woongroep. We merkte dat we een goede klik hadden en hebben toen beiden gezegd te willen starten. 
De eerste keer zijn we wat gaan eten. We hebben heel veel gekletst en elkaar zo beter leren kennen. 
De afspraken daarna volgden al snel. Zo zijn we vaker wat gaan eten en drinken in de stad, naar de bios geweest, workshops vanuit Humanitas gedaan en gaan sporten. 

Humanitas 2

Ik heb Melissa het afgelopen jaar zelfstandiger zien worden. Ze woont inmiddels begeleidt en het gaat goed met haar. Ons jaar bij Humanitas zit er nu op. Melissa en ik hebben een vriendschappelijke band opgebouwd en blijven elkaar nog zeker zien.

Het geeft mij een goed gevoel om een ander te kunnen helpen. Maatje zijn is mij dan ook heel goed bevallen. In de toekomst wil ik dan ook weer een maatje worden voor een andere jongere. Groetjes van Iris.

Overzicht ervaringsverhalen