Stichting Speelcadeau: ‘Wij maken kinderen blij’

“Een tweede leven voor Speelgoed”

José van de Ven is een van de vrijwilligers bij de Stichting Speelcadeau.
Speelcadeau verstrekt opgeknapt (gebruikt) speelgoed aan kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. Kinderen die in aanmerking komen mogen, met een verwijsbrief, twee keer per jaar iets uitzoeken in de winkel van Stichting Speelcadeau.

31-07-2018 / José van de Ven                      
                                                                                                                                                                             

“Ik ben van de draadjes en van de lapjes”

José: “Ik ben lange tijd verpleegkundige geweest maar heb daar vanwege een ongeluk mee moeten stoppen. 
Creativiteit, knutselen, mooie dingen maken achter de naaimachine is altijd mijn ding geweest. “Ik ben van de draadjes en de lapjes”

Stichting Speelcadeau kwam op mijn pad. Nadat ik thuis met veel plezier sokjes, slofjes en schoentjes gemaakt heb voor hun poppen, ben ik gebleven als vrijwilligster op de meisjesspeelgoedafdeling, ik was meteen enthousiast.”

"Ik kan mijn creativiteit en fantasie kwijt in dit vrijwilligerswerk"
speelcadeau 1

“Dit is mijn allerleukste dag” zei een kind, daar worden wij blij van!”

De creatieve uitdaging en het zoeken naar oplossingen om het speelgoed mooi, leerzaam en compleet te maken is erg leuk. 
We hebben de vrijheid om vanuit onze eigen creativiteit oplossingen te zoeken om keer op keer weer iets moois en te maken van het (veelal) gebruikte speelgoed wat binnenkomt.

Een leuk voorbeeld was de grote gekke pop die binnenkwam die niet helemaal compleet was. 
Ik vond het meteen een leuke uitdaging. Van ondergoed, tot tasje, aan elk detail wordt gedacht, ook deze pop was na wat creatieve oplossingen weer helemaal compleet. 
Ze stond nog maar net in de Speelcadeauwinkel en er was een meisje meteen helemaal weg van de pop, daar doe je het voor!”

Speelcadeau 2

“Wij zijn bewust heel duurzaam bezig”

Een belangrijk aspect binnen Speelcadeau is het thema duurzaamheid, hergebruik is heel belangrijk. Wij gooien niet zomaar iets weg. We zoeken altijd naar mogelijkheden om speelgoed op te knappen, besteden veel aandacht aan het compleet maken van een pakketje, pop of spel.

Zelfs de gebruikte kleurpotloden die we ontvangen worden door een van de vrijwilligers opnieuw  geslepen en op gelijke lengte gezaagd en zien er dan weer uit als nieuw vertelt José. Een gebruikt serviesje wordt weer eigentijds met een zelfgemaakte theemuts in een kleurig stofje gepresenteerd in een leuk mandje. Zo leuk om te doen, het geeft veel voldoening!”

Ben je na het lezen van dit artikel ook enthousiast geworden?

Wil je ook vrijwilliger worden bij Stichting Speelcadeau of heb je zelf nog speelgoed dat een tweede leven kan gebruiken? Neem contact op met Stichting Speelcadeau: www.speelcadeau.nl

Overzicht ervaringsverhalen