Humanitas jeugdsupport, maatjes

Een jaar een maatje zijn voor Stijn heeft voor mij ook mijn ogen geopend

Natalie Meyer (35) is een van de 450 vrijwilligers bij Humanitas Eindhoven. Ze was maatje van Stijn (18) bij Jeugdsupport, één van de activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘Opgroeien’.

29-05-2018 / Natalie  

Een jaar een maatje zijn voor iemand was erg spannend voor mij. Er gingen allerlei vragen door me heen, de belangrijkste was of ik dit wel zou kunnen. Ik besloot er met een open blik in te stappen, geen verwachtingen, geen oordelen, gewoon zien hoe het loopt. Dat heeft de vriendschap gebracht waartoe het nu heeft geleid.

“Stijn liet me de wereld vanuit zijn oogpunt zien”

Een geruststelling voor mij was ook dat ik altijd kon terugvallen op een van de coördinatoren van Jeugdsupport. Een jaar een maatje zijn voor Stijn heeft voor mij mijn ogen geopend, hij liet me de wereld vanuit zijn oogpunt zien, iets wat voor mij heel nieuw was. Stijn durft voor zichzelf te staan, en weet wat hij belangrijk vindt. Dat was voor mij het belangrijkste leermoment. Mijn leven was een beetje een sleur geworden. Op zichzelf niks mis mee natuurlijk, maar het voelde voor mij alsof ik in een oneindige cirkel leefde zonder uitdaging. Stijn bracht daar voor mij verandering in.

 

Humanitas Nathalie Meyer1
"We bekijken de wereld nu allebei door een andere bril"

“Een maatje zijn heeft me geleerd om creatief te gaan denken en uit mijn comfortzone te stappen”

Een jaar een maatje zijn voor een jongen van 18 was voor mij een uitdaging. Het heeft me geleerd om creatief te gaan denken en uit mijn comfortzone te stappen. We hebben samen veel dingen ondernomen. Iedere week besloten we samen wat we wilden gaan doen tijdens onze volgende afspraak en samen zijn we op ontdekkingstochten gegaan.

“Ik ben niet alleen een maatje geweest voor Stijn, maar hij was ook zeker een maatje voor mij”

Ik ben niet alleen een maatje geweest voor Stijn, maar hij was ook zeker een maatje voor mij. Ik denk niet dat ik zonder hem op dit punt zou zijn gekomen. Ik kan met zekerheid zeggen dat we van elkaar geleerd hebben en uit onze eigen comfortzone durven te stappen en dat we allebei de wereld nu door een andere bril bekijken.

Net als vele jongeren zoals Stijn zijn er nog vele andere jongeren die de exclusieve aandacht & tijd van een vrijwilliger goed kunnen gebruiken!

Interesse?
Neem rechtstreeks contact op:
Humanitas Jeugdsupport
Tel: 0402065350

Overzicht ervaringsverhalen